четвъртък, 8 март 2012 г.

Мислите стават реалност

МИСЛИТЕ - СТАВАТ - РЕАЛНОСТ
Повечето хора не разбират, че мисълта има честота. Всяка мисъл има честота и енергия. Можем да измерим мисълта. Така, ако мислите за нещо непрекъснато, ако си представяте, че имате тази нова кола, парите които ви трябват, създавате компания, намирате си сродна душа. Ако си представяте как би изглеждало това, вие излъчвате тази честота непрекъснато и последователно. Мислите изпращат този магнитен сигнал, а това привлича съответното желание обратно към вас. Представете си охолен живот, и вие ще го привлечете. Законът работи винаги, по всяко време, при всеки човек.

НО ЕТО КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ

Повечето хора си мислят за това, което НЕ искат, и се чудят защо то им се случва отново и отново, и отново. Законът на Привличането не се интересува дали възприемате нещо за лошо или добро и дали го искате, или не го искате. Той отвръща на мислите ви. Затова ако си седите вторачени в проблемите и се чувствате ужасно заради тях, това е сигналът, който отправяте към Вселената. “Аууу, чувствам се ужасно зле! Имам толкова дългове!” Вие просто се уверявате в това и целият сте погълнат от това чувство. Затова точно от него ще получите повече.

Естер Хикс - проповедник: Когато гледате към нещо, което желаете и му казвате ДА, вие задействате мисъл и Законът на привличането отвръща на тази мисъл, и ви носи нещата, които съответстват на мислите ви.

Но когато се вглеждате в нещо, което не искате, и му казвате НЕ, вие всъщност НЕ ГО ОТБЛЪСКВАТЕ. Вместо това вие активирате точно тази мисъл за нещото, което не искате. И сега Законът на привличането ви доставя и него.

Живеем във Вселена, която е основана на привличането. Всичко е свързано с него. Този Закон винаги работи, независимо дали вярвате в него, дали го разбирате или не. Винаги работи! Може да си мислите за миналото или настоящето, или бъдещето, но дали си спомняте, дали наблюдавате или си представяте, в този процес вие активирате мисъл и Законът на привличането, който е най-могъщият закон на Вселената, откликва на мисълта ви.

Винаги нещо се сътворява. Всеки път, когато някой мисли за нещо продължително и постоянно, той е в процес на творене. Нещо ще се появи от тези мисли. Законът на привличането гласи, че ще ви се даде това, за което говорите, или върху което се фокусирате. И ако се оплаквате колко сте зле, вие създавате повече от лошото.

Бил Харис - психотерапевт: Имах ученик на име Робърт. Робърт беше обратен, участваше в онлайн курса ми, който предлага връзка с мен по и-мейл. И той описа мрачната картина на своя живот. В работата му всички колеги се подигравали с него и бил постоянно в напрежение от номерата, които му правели. Той каза, че като вървял по улицата, всеки, който го срещнел, искал да го малтретира по някакъв начин. Искал да стане комедиант, но когато отишъл и се изправил пред хората, всички го засичали, защото е гей. И целият му живот бил изпълнен с нещастие, и всичко се фокусирало върху тази идея, че това е, защото е гей.

Започнах да го уча, че се фокусира върху това, което не иска. Насочих го обратно към и-мейла, който ми бе изпратил, и му казах: „Прочети го пак. Виж всички неща, които не искаш, и за които ми говориш. Мога да ти кажа, че си обсебен от тях. Когато се фокусираш върху нещо, ако вложиш в него силни чувства, то се случва още по-бързо.”

Тогава той започна да прави това - да се фокусира върху нещо, което иска. Започна наистина да се опитва. Това, което стана през следващите 6-8 седмици, бе истинско чудо. Той ми каза, че всички хора в офиса, които са го тормозели, или се преместили в друг отдел, или напуснали работа, или го оставили на спокойствие. И той започна да си обича работата. Забеляза, че когато е на улицата никой не идва да го измъчва вече. Просто тези грубияни не бяха там. Когато направил комедийното шоу, хората не само не го обиждали, а се изправили и му ръкопляскали! Целият му живот се променил, защото и той се променил, защото започнал да се фокусира не върху това, което не иска, от което се страхува и от което иска да избяга, а се фокусирал върху това, което искал.

Проф. д-р Джон Хагелин - квантов физик: Значи, когато сме положително настроени в нашите възгледи и ориентация, ние сме склонни да привлечем положителни хора, събития и обстоятелства. Когато сме негативно настроени или ядосани, сме склонни да привличаме негативни и гневни хора и неприятни събития и обстоятелства. И се оказва, че сте привлекли това, за което най-много си мислите, което преобладава в съзнанието ви, независимо дали тези мисли са съзнателни или несъзнателни. Това е неприятното.
The Secret 

Няма коментари:

Публикуване на коментар