четвъртък, 22 август 2013 г.

смокините ...

Яжте смокини за енергия, здраво сърце и добър метаболизъм

смокини, добър метаболизъм
Тези сладки плодове смокините са изключително хранителни и имат много ползи за здравето на човек.
Въпреки че смокините са сезонни плодове те могат да бъдат намерени целогодишно под сушена форма. Сушени те са по-сладки и са изключително хранителни. Смокините съдържат високо съдържание на фибри, витамини K, B и минерали като фосфор, калций, желязо и магнезий.

Хранително съдържание на смокините

В 100 грама пресни смокини има 74 ккал., а в 100 грама сушени 250 ккал. Внимавайте да не прекалявате с количеството сушени смокини, което изяждате.
Сушените смокини имат умерен към висок гликемичен индекс (61) и висок гликемичен лоудинг (30).

Ето няколко ползи от яденето на смокини

Яжте смокини за енергия, здраво сърце и добър метаболизъм

Смокините съдържат пектин. Той е изключително полезен за храносмилателната система. Тези разтворими фибри помагат за намаляване на натрупването на холестерол в организма. Яденето на смокини води и до по-добър метаболизъм.
Хипертонията може да възникне, когато има повече прием на натрий и ниско ниво на калий в тялото. Смокините са с ниско съдържание на натрий и с високо съдържание на калий и по този начин помагат за предотвратяване на хипертония.
Сушените смокини съдържат омега-3 и омега-6 мастни киселини, заедно с фенол. Те са полезни за предотвратяване на коронарни сърдечни заболявания. Яжте смокини за здраво сърце.
Смокините също са добър източник на калций, което е добре за укрепването на костите.
Тъй като смокините са богати на калий, те помагат за регулирането на кръвната захар. Това е от полза за хора, които са диабетици или имат проблеми с кръвната захар. Също така, хората, чиито начин на хранене е с повече натрий, може да страдат от пикочни загуби на калций. Високото съдържание на калий в смокините помага за предотвратяване на това.
Яденето на смокини е ефективен лек за лечение на болки в гърлото. Това се дължи на високото им съдържание на клей.
Традиционно смокините също са били използвани за лечение на полова слабост. За да бъдат лекувити, се вярва, че трябва да бъдат накиснати 2-3 смокини в мляко за една нощ и да се ядат на следващата сутрин.
Тъй като смокините съдържат желязо, те помагат в борбата с анемията.
Направете пресни смокини на каша и ги мажете на лицето си. Оставете да почива за около 10-15 минути лицето и отстранете кашата. Полезно е за акне и други пъпчици.
Яденето на смокини може да облекчи умората и да увеличи силата на мозъка също и да ви изпълни с енергия.
Както казват възрастните хора, който има склонност да развие макулна дегенерация т.е. Слабост на зрението, да яде смокини.
Смокините също така са приемани като лекарство, което дава сила и енергия на дълго боледувалите пациенти, които трябва да се възстановят и да се изпълнят с енергия.
Тъй като смокините по природа не съдържат мазнини или холестерол, но притежават голямо количество фибри, то те са идеална храна за тези, които се опитват да намалят от теглото си. В същото време смокините имат по-високо минерално съдържание от останалите плодове. За да поддържате стройна фигура, внимавайте с количеството изядени смокини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар