сряда, 31 октомври 2012 г.

Нелсън Мандела за страха

"Нашият най-дълбок страх е, че не сме достатъчно добри, че не сме способни. Всъщност, ние се страхуваме от собствената си мощ, защото е безгранична.
Не тъмнината ни плаши. Страхуваме се от светлината, която носим в себе си. Въпросът, който най-често си задаваме, е: кой съм аз, че да светя, да блестя, да съм величествен, гениален, талантлив, легендарен… Ние знаем какви не трябва да бъдем, но не зна

ем кои сме всъщност.
Ние сме деца на Бога. Нашата позиция “Аз съм нищо” не е от полза нито за нас, нито за света. Няма нищо достойно в това да се свиваме, за да бъдем нищожни, и по този начин да вярваме, че другите се чувстват добре, като им спестяваме неудобството да съжителстват с големи хора.
Ние носим у себе си Славата Божия и сме родени, за да се прояви тя чрез нас.
Ако позволим на светлината, която носим у себе си, да засияе, ще позволим и на другите да направят същото.
Ако се освободим от страховете си, ще освободим и другите от техните страхове!"

ЗА СТРАХА

Нелсън Мандела

това е любов - Конзалик "Нощта на изкушението"

"Обичам го! - Господи, сега знам какво е любов! Трябва нещо да изпитваш, да броиш минутите, да ти липсва този, които не е при теб.. И да го очакваш да дойде. И сърцето те заболява, когато си тръгне. А всичко останало е само щастието да го гледаш, да го чуваш, да го чувстваш.. Това е Любов!"

Конзалик

"Нощта на изкушението"


алистера-изразявай това което чувстваш

Не е лесно в днешно време хората да се разбират по между си и все по рядко се опитваме да се поставим на мястото на човека срещу нас и за миг да си представим, че това сме всъщност самите ние. Ако не говорим и не споделяме мислите си и чувствата едва ли биха ни разбрали, защото никой освен нас не знае какво се случва. Говорете! Изразете това което мислите и чувствате, не го дръжте в себе си. Колкото повече то стои там толкова по дълбоки корени ще пусне и ще е по трудно да бъде изкоренено. Вгледайте се в себе си и знайте, че няма нещо, което да не може да бъде оправено, нужно е само любов, търпение и разбиране.


"Алистера

животът ни е отражение на нашите мисли...





Нашият живот е като отражение на нашите мисли, всички неща за които мислим, притесняваме се, визуализираме ги, се проявяват в нашия живот, ние привличаме нещата за които мислим в нашия живот. Независимо дали мислим негативно или положително ние привличаме това за което мислим и чувстваме. Аз обичам да се наслаждавам на всеки един момент, колкото повече щастие изпитваш, толкова повече ще привличаш в живота си ...

вторник, 30 октомври 2012 г.

цитат от Алберт Айнщайн

"Стойността на човек се крие в това, което дава, а не в това, което е способен да получи."

Albert Einstein

успял - Ралф Уолдо Емерсън

"Да се смеете често и по много; да печелите уважението на истински интелигентните хора и обичта на децата да заслужите оценката на честните критици и понесете предателството на фалшивите приятели; да цените красотата, да намирате най-доброто в другите; да оставите света мъничко по-добър, без значение дали с едно здраво дете, едно посадено дърво или с едно подобрено социално състояние; да знаете, че поне един живот е дишал по-леко, защото вие сте живели... Това е да сте успели". Ралф Уолдо Емерсън

събота, 27 октомври 2012 г.

"I'm glad that I'm not ..."

"Радвам се, че не съм...”

Когато ви е тежко, самотно, тъжно, когато сте отчаяни и се чувствате нещастни, седнете и довършете това изречение пет пъти.
Ще видите как забележимо ще нарасне чувството ви за лична удоволетвореност от живота, благодарността, за това, което вече имате и сте постигнали и съзнанието, че бедата не е толкова голяма, колкото ви се е струвала на пръв поглед. Опитайте...

 
"I'm glad that I'm not ..."

When it is severe, lonely, sad, when you are desperate and feel miserable, sit down and complete this sentence five times.
You will see how prominent will increase your sense of personal satisfaction from life, gratitude for what you already have and you've achieved and that adversity is not as great as you was worth a first glance. Try ...
 
 

неделя, 21 октомври 2012 г.

Стихотворение от Евелина Панева

Обичал ли си някога така,
че да не можеш да опишеш с думи?
Да искаш, жадно, нечия душа
и от жесток копнеж да се погубваш?
Жадувал ли си някого в нощта
и в денят ти... просто с теб да диша,
да те погали с трепетна ръка
и с устни тялото ти да изпише?
Оставал ли си нявга без сърце
и без да можеш себе си да бъдеш?
И макар да знаеш, че някой е далеч-
за теб да е молитва и присъда...
И този някой да е твоят дъх.
Душата си в дланта му да положиш!
Да му дариш сърце, сълзи и кръв!
Да искаш да си с него, а...не можеш...

Евелина Панева

събота, 20 октомври 2012 г.

мисъл на Оскар Уайлд

Когато наистина пожелаеш любов, ще откриеш, че тя те очаква.
/Оскар Уайлд/

Пабло Казалс

Всяка секунда, през която живеем, е нова и неповторима за Вселената – миг, който няма да се върне… А на какво учим децата си? Учим ги, че две и две прави четири и че Париж е столицата на Франция.
А кога ще започнем да ги учим и на това, какво представляват те самите?
Нужно е да им кажем: Знаеш ли какво си ти? Ти си истинско чудо. Ти си неповторим. През всичките изминали години не е имало дете като теб. С твоите крака, ръце, сръчни пръсти, с начина, по който се движиш. Ти можеш да станеш Шекспир, Микеланджело, Бетовен. Имаш сили за всичко. Да, да, ти си истинско чудо! И когато пораснеш, ще можеш ли да нараниш някого, който също като теб е истинско чудо?

Пабло Казалс

сряда, 17 октомври 2012 г.

самота ...

Все чакам някой да ме навести,
да ми потропа денем, пък и нощем
и да ми каже тихичко: “Прости,
забравих те… Ти жив ли си все още?”
Все чакам… Но напразно! Само тя

все още ме спохожда, зла и страшна,
така наречената “Майка Самота”.
И като кучка по вратата дращи.
А беше време, кьорав и сакат
на моята трапеза пи и яде,
бездомен спа на моя твърд креват…
Събуди се. И първи ме предаде.
Какво да му се сърдя? И с уста
от люта злост защо да го проклинам?
От времето на Юда и Христа
предателството е било поминък.
Все чакам… Никой… Ни дявол, ни бог…
И само репей с азбука от вятър
вратата ми изписва с некролог:
“Живя, но се помина с Добротата!”…

Дамян Дамянов

събота, 13 октомври 2012 г.

Решението на всичко е любов ...

Няма трудност, която достатъчно любов да не може да победи;
Няма врата, която да не може да се отвори с достатъчно любов;
Няма река, че достатъчно любов да не може да прекоси,
или стена, която достатъчно любов не може да събори;
За нея няма
значение колко големи са проблемите,
или колко голяма е грешката.
Ако любовта е достатъчно голяма, тя ще разреши всичките.
Само ако можехте да обичате достатъчно,
вие щяхте да бъдете най-щастливите и най-силните същества във Вселената.
Емет Фокс

сряда, 10 октомври 2012 г.

Какво е любовта според вас?

КАКВО Е ЛЮБОВТА СПОРЕД ВАС?
Ето версията на Брад Пит:
Жена ми се разболя. Тя беше постоянно нервна, заради проблеми в работата, личния живот, неговите неуспехи, проблеми с децата. Тя загуби 15 килограма и тежеше около 40, а е само на 35 години. Тя се стопи, постоянно плачеше и беше разочарована от всичко и от всички. Нищо не я радваше, постоянно я болеше главата, сърцето, нервите в гръбначния стъл
б и ребрата. Спеше лошо, не можеше да спи по цели нощи и на сутрините беше уморена. Връзката ни беше на ръба. Красотата и си отиваше някъде, появиха и се торбички под очите, тя се отпусна и спря да се грижи за себе си. Тя отказваше да се снима във филми и изобщо за всякакви роли. Аз изгубих надежда и мислех,че скоро ще се разделим... Но после реших да действам. След като имам най-красивата жена в целия свят. Тя е идеал на повече от половината жени и мъже на земята, а на мен ми е позволила да спя до нея и да я прегърна през раменете. Започнах да я засипвам с цветя, целувки и комплименти. Правех и изненади, и и се радвах всяка една минута. Правех и подаръци и живеех заради нея. Говорех на хората само за нея. Всички теми свеждах в нейна страна. Възхвалявах я пред моите и общите ни приятели. Няма да повярвате - но тя разцъфна. Стана по-красива, отколкото беше преди. Качи тегло, престана да нервничи и ме целуваше по-силно, отколкото по-рано. Аз дори не знаех, че тя може ТАКА да целува. И разбрах едно:
ЖЕНАТА Е ОТРАЖЕНИЕ НА МЪЖА. АКО Я ОБИЧАШ ДО БЕЗУМСТВО, ТЯ ЩЕ ТИ ОТВЪРНЕ СЪС СЪЩОТО !!!
 
 
 


неделя, 7 октомври 2012 г.

Мечта или мания

"Един ден човек разбира, че ако една мечта го е накарала да се откаже от всичко, цената не си е заслужавала - това не е било мечта, а мания. Мечтите те водят към щастието с това, което имаш, а маниите първо ти отнемат всичко, а после се присмиват на глупостта ти. Жалко е, че когато го разберем е твърде късно."

Източник: Страничката на  Силвия 
 http://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D0%98%D0%9B%D0%92%D0%98%D0%AF/184551431662684


ти можеш всичко ...

Първо направете това, което е необходимо, после онова, което е възможно, и неочаквано ще се окаже, че можете да направите и невъзможното.


Св. Франциск от Асизи